top of page

Kortom: Tijd voor een podcast blog

Nienke Kruijt

Hét nieuwe medium van dit moment is wel de podcast. Veel ondernemers kiezen ervoor hun expertise te delen in deze nieuwe gesproken mediavorm. Maar hoe bereik je jouw klanten met deze podcasts? Wie luistert het? En luisteren mensen de hele podcasts af? Het antwoord op de laatste vraag is helaas 'nee.' Gelukkig is daar een goede oplossing voor! Schrijf een blog bij je podcast!

We zijn als maatschappij meer en meer gericht op beeld en geluid. Hierdoor schuiven veel bedrijven, organisaties en ondernemers blogs en geschreven social media berichten naar de achtergrond. Helaas vergeten zij de kracht van blogs. Blogs zorgen voor een betere vindbaarheid, meer verkeer en uiteindelijk meer klanten op jouw website.

Waarom geschreven tekst?

Podcast blogs zijn belangrijk. Wanneer je de blogs achterwege laat, benut je de podcast eigenlijk onvoldoende. Je laat een stukje content liggen, waar je juist meer mensen mee kan bereiken. Eerlijk: Niet iedereen heeft tijd of zin om je hele podcast te luisteren. Toch willen ze wel meer weten over het onderwerp waar je over spreekt of de persoon met wie je spreekt. Hiervoor is een podcast blog de ideale oplossing. Daarnaast kan Google de gesproken woorden uit jouw podcast pas vinden als je ze ook opgeschreven hebt. Dit verbetert je SEO.

Tip: Er zit een verschil tussen gesproken en geschreven taal.

Met de podcast blogs werf je meer klanten, maar ook meer luisteraars voor je podcast. Misschien weet jouw klant helemaal niet dat je ook een interessante bedrijfspodcast hebt! Of dat je getuigenissen van het werk van je organisatie deelt in een podcast. Wanneer de klant op je website of andere social media de blog bij de podcast langs ziet komen, is de kans groot dat hij een keer gaat luisteren. Zeker wanneer deze klant jou al volgt.

Hoe schrijf je een podcast blog?

In een podcast blog behandel je hetzelfde onderwerp als in het opgenomen gesprek. Je volgt dezelfde volgorde, vragen en topics. Wissel samenvattingen af met citaten. Wanneer je een blog schrijft bij je podcast, houdt dan rekening met gesproken taal en geschreven taal. Hier zit een groot verschil tussen. Je mag in een citaat alle 'uhms' en 'weet je's en 'zeg maar's weglaten.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Volg mij op LinkedIn of Instagram!

Nog een gouden tip: Houdt een deel van de informatie die je geeft in de podcast achterwege. Je wil natuurlijk uiteindelijk ook meer luisteraars voor je podcast werven en wanneer je alles al in je blog hebt gezet is er geen reden meer voor je target om nog naar de podcast te luisteren.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het samenvatten van video's en podcasts in blogs en artikelen. Wil jij je podcastafleveringen omzetten in blogs? Weet je niet waar je moet beginnen? Zet mijn expertise in. Laten we praten over mogelijkheden. Neem contact met mij op per e-mail of telefonisch (+31 6 34 15 64 12).

Comments


Over Nienke

Als christelijke boekvertaler en tekstschrijver ben ik gepassioneerd over geschreven woorden. Op deze blog vind je verhalen over mijn werkervaring, tips voor het schrijven van (web)teksten en redactionele bijdragen.

Synonien

MAIL

TEL

BTW

KVK

LOC

info@synonien.nl

+31 6 34 15 64 12

NL001458933B81

77292642

Gouda

  • Instagram
  • alt.text.label.Instagram

©2024 Nienke Kruijt, Synonien.

bottom of page